Start Grupptalan Anmälan Nyheter Tips & Råd Formulär Om oss
logo5

Avknoppningsföretag till Yellow Register Online

Följande företag är alla avknoppningar till skandalomsusade Yellow Register, bildade när Yellow 2010 tvingades avskeda folk:

Mainztreet Media AB

När det skandalomsusade bolaget Yellow Register under 2010  tvingades dra ner på sin verksamhet och avskeda folk hamnade ett flertal av dem, däribland en del nyckelpersoner, på Mainztreet Media i Borås. Verksamhet och sätt att arbeta är i det närmaste en blåkopia på Yellow Register, varför vi till att börja med vill utfärda en varning för att ha med detta företag att göra.

Vidare påstår de sig kunna agera som medierådgivare för företag, bl a med syfte att avråda från blufföretag. Detta anser vi närmast vara ett hån, med tanke på deras egen record som fd anställda på ett av sveriges värsta blufföretag, Yellow Register.

Vi återkommer med mer information senare.

 

Vizibly AB

Precis som Mainztreet Media AB är även Vizibly AB i Borås en avknoppning från skandalomsusade Yellow Register Online. Det handlar om webproduktion, webhotell, domänregistrar etc. Samma verksamhet som Yellow i princip.

Har ett flertal kopplingar till Mainztreet.

 

Connected CMS Scandinavia AB

Vi har fått höra från flera håll att Connected CMS Scandinavia (hette tidigare Connected Media Scandinavia) ringer runt och erbjuder hemsidor med ett upplägg som har liknelser med Yellow Register arbetssätt. Bakom Connected CMS hittar vi Louis Nachmansohn, f d försäljningschef på Yellow Register On Line AB. Med tanke på den djupt rotade företagskulturen med vilseledande marknadsföring och direkta lögner från säljarnas sida på Yellow kan man ju bara ana vad för slags företagskultur Louis avser implementera på Connected CMS. Vi får väl tro gott om dem tills de bevisar annat, men det finns anledning att vara på sin vakt här.

 

Ring 0200.se

Yellow Register har numera ett dotterbolag som heter Ring 0200.se och som verkar ha som affärsidé att åta sig att vara mediarådgivare för företagare kring vilka erbjudanden - produkter och tjänster -  som företagaren bör välja.

- Ett typfall som visar på behovet av att man borde ha ett lämplighetsintyg i handen då man närmar sig Bolagsverket.